svētdiena, 2010. gada 28. marts

RFW a/w 2010/2011

Daudzas šī gada RFW skates atstāja lielisku iespaidu.

Lielāko interesi izraisīja zīmola Narciss (Latvija) skate,  SULTAN (Francija), kā arī sirsnīgās Katyakatya Shehurina (Latvija) skate, kuras dēļ bija spēks un apņemšanās sapucēties, lai dotos uz Reval Hotel Latvija.

Narciss kolekciju biju aplūkojusi jau iepriekš, tikai foto formātā. Reālajā dzīvē kolekcija pārsteidza ar sievišķīguma piesātinājumu, auduma pīņu elementiem, rāvējslēdzēju pielietojumu, asimetriju un burvīgajiem cimdiem ar kažokādu un dārgakmeņu (arī Latvijas dzintaru!) izšuvumiem. Kā rakstīts RFW informatīvajā bukletā: "NARCISS kolekcijas varonis ir nevis VIŅŠ, bet VIŅA - mūsu laiku LĀČPLĒSE, kas turpina Lāčplēša aizsākto cīņu ar Melno Bruņinieku."

SULTAN ienesa plašajā telpā franču modes vieglumu un vieglprātību. Kaut kas tāds, kam vietējie modes cienītāji, iespējams, vēl nav gatavi. Sēžot un runājoties, nospriedām, ka nevienai no mūsu kompānijā esošajām dāmām nebūtu garderobē tādu apģērbu, kurus varētu ātri un ērti sakombinēt ar SULTAN piedāvātajām lietām. Tomēr, elpa aizrāvās un visu skates norises laiku tik vien spēju kā aizrautīgi sekot līdzi katrai detaļai, kuru modeles izrādīja skatītājiem.

Katyakatya Shehurina šogad, tieši tāpat kā katru gadu iepriekš, spēja veiksmīgi sasaistīt savu kolekciju ar izvēlēto tematiku. Sniega karaliene gan nebija ledus auksta sieviete ar stindzinošu skatienu, man tā šķita koķeta un, jā - seksīga. Krāsas, putnu spalvas, krāsaini rāvējslēdzēji un svārku apvienojums ar vienu no vīrišķīgākajiem apģērbiem - klasisko kreklu. Lielisks tandēms ar Zofa apaviem un SockBox. Lūk arī favorītbildes (avots - zzl.lv):











Ak, jā - arī RFW bukletā atrodama šī Sniega karaliene:

+ atziņas
Mūzikas izvēlei skatēs ir patiesi milzīga nozīme. Monotona mūzika atgādina sēras, emocionālu pagrimumu, kā arī mēdz vienkārši garlaikot. Savukārt, ātra, ritmiska mūzika uzmundrina un padara skati enerģisku.
Patiess prieks par Latvijas dizaineriem. Kurš teicis, ka mūsu valstī nav talantīgu un perspektīvu cilvēku?


Nav komentāru: