otrdiena, 2010. gada 30. marts

RFW un stereotipi

Lasot Latvijas modes cienītāju un interesentu viedokļus, komentārus un izteikumus interneta plašumos (blogos, dienasgrāmatās, dažādās foto atskaitēs), dažbrīd nespēju vienkārši izprast vairākus apstākļus. Galvenais no tiem - kāpēc tik daudz negatīvisma par RFW apmeklējošo "publiku, kurā ir daudz cacu, bārbiju, bling-bling meiteņu, kā arī daudzas personas, kas vēlas izrādīties ar savu materiālo stāvokli". Atgādina skolas laiku atmosfēru, goda vārds. Vai visiem cilvēkiem jābūt vienādiem? Nē. Mani novērojumi liecina par kaut ko pretēju, jo sašutums rodas vairāk par tiem, kuri uz RFW ierodas:
- tā kā no gultas izkāpuši
- tā kā pievienojušies pseido mākslinieku kustībai, ar acīmredzamu pārspīlējumu
- tā kā apzināti būtu veidojuši savu vizuālo tēlu pārāk spilgtu un uzkrītošu, lai vismaz šādā veidā pievērstu sev fotogrāfu un citu cilvēku uzmanību

BET!

Viss, ko vēlos teikt ir tas, ka ne man, ne kādam citam nav tiesību publiski propagandēt jebkādu RFW apmeklētāju klasifikāciju un tās izsmiešanu. Turīgie/mazāk turīgie, zīmolu cienītāji/parastie ļaudis - no kurienes tas viss? Vai tiešām cilvēks sāk zaudēt savu spēju skatīties dziļāk un nevērtēt tikai pēc vizuālā izskata? Tie daudzie "iedomīgie izlēcēji no atlasītas publikas ar privilēģijām" ir izglītoti, inteliģenti, harizmātiski un ļoti draudzīgi cilvēki. Novērot, izvērtēt, izdarīt secinājumus -jā, bet ne izsmiet, jo tas patiesi izskatās "lēti".

Nav komentāru: