pirmdiena, 2010. gada 21. jūnijs

"Creativity is healing"

Šis ieraksts ir veltīts iedvesmai un iedvesmas avotiem. Mode un iedvesma ir nešķirami jēdzieni pašos pamatos, jo "kaut kas" nekad neradīsies no "nekā". Notiek pastāvīga mijiedarbība, ietekmēšanās, apmaiņa un aizņemšanās. Iespējams, šis enerģiskums un nepastāvība [kas tik ļoti raksturīga arī jaunībai] ir noteicošais faktors, kādēļ mode visā pasaulē interesē dažādu vecumu grupas - arī vecāko paaudzi.
Nē, veco ļaužu vieta nav muzejā, kaut gan stereotips par viņu aizvēsturisko domāšanu un dzīvesveidu eksistē ikvienā sabiedrībā. Daudzi vecākās paaudzes pārstāvji ir patiesi iedvesmojoši un tas ir pamatoti. Pirmkārt, tiem ir bagātīga dzīves pieredze un  laika gaitā izkopts savs individuālais stils. Otrkārt, viņu mūsdienu pasaules redzējums ir mazāk pakļauts zīmolu dievināšanas popularizēšanai un glancēto žurnālu propagandai. Treškārt, tie bieži vien manevrē starp normu un to, kas ir šķietami ne-normāls.
Advanced Style ir īpašs modes blogs. Kāpēc īpašs? Tas ir veltīts vecākās paaudzes modes redzējumam un, teikšu godīgi - tas ir gan pārsteidzošs, gan iedvesmojošs. Blogs satur ne tikai rakstus un foto attēlus, bet arī drosmīgus video materiālus [noteikti iesaku apskatīt!]. Vienā no šādiem video atradu arī šo trāpīgo izteikumu: "Creativity is healing." Kreativitāte jeb radošums sekmē attīstību jebkurā nozarē, arī modē. Savukārt, indivīdam tā var sniegt vēl daudz, daudz, daudz vairāk.
Lūk, neliels ieskats - krāsas, faktūru kombinācijas, saskaņotība un haoss.

 

Nav komentāru: