pirmdiena, 2010. gada 12. jūlijs

CHANEL a/w 2010/11

Pavisam nesen iesāku jaunāko modes namu kolekciju apskatu. Tad nu, aplūkosim, ar kādu piedāvājumu un tendencēm rudens/ziemas kolekcijā mūs iepriecina vai pavisam neiepriecina Chanel. Manuprāt, Chanel vispār atrodas kaut kur outline un savu īpašo statusu nezaudēs nekad (lai arī kādas krīžu situācijas es spētu iedomāties). Tāpēc, neatkarīgi no tā, kāds būs jaunās kolekcijas saturs - tas ir topā.
Latvijas tirgus šādam zīmolam diez vai būs pietiekami "nobriedis" tuvākajos 300 (?) gados, tomēr, pasaulē klasiskais Chanel ir populārs un cienījams, turklāt, tam ir arī milzīga piekritēju (arī reālu patērētāju) auditorija - kurš nepazīst apnicīgās rūtotās somiņas ar ķēdi?

Liela apjoma attēlus no skates piedāvā Vogue.  (No Paris Fashion Week.)


Par kolekciju -
- Bordo (!!!) Jā, arī šajā kolekcijā tumši sarkanais demonstrē savu atgriešanās furoru (vai gaidītu?)
- Svārku kostīmi. Svārku garums: virs ceļiem (apspīlēti), pāri ceļiem (brīvi).
- Dekoratīvie elementi - lielas pogas (bagātīgi dekorēts), kažokādas elementi (gar vīlēm, malām), dārgakmeņi (lielā daudzumā, dažādās kombinācijās - rotā pat biezus mēteļus!).
- Žaketes ar 1/2 piedurkņu garumu.
- Zeltaini, spīdīgi audumi.
- Rūtoti audumi (!) - tāpat kā bordo krāsa, manīti arī PRADA a/w 2010/11.
- Garas, kuplas piedurknes (visā garumā). Žaketēm, mēteļiem.
- Printos ziedu motīvi (smagnēji, brīžiem pārāk "omiski").
- Dominējošās krāsas - bordo, koši sarkans, bēšs, brūns, melns.

Kopumā visa noskaņa atsauc atmiņā 90-to gadu  sākumu un vācu modes katalogus (tādi biezi, ap 6cm), kurus vecāki veda no Vācijas, lai parādītu mums, ko velk un, ko var nopirkt TUR - ārzemēs!

(Foto: Vogue)

Nav komentāru: