sestdiena, 2010. gada 6. novembris

RFW [4. novembris: Part II]

4. novembrī savas kolekcijas prezentēja vairāki vietējie un ārzemju modes dizaineri. Atklāšanas skate piederēja zīmolam QqqQqq, tad, pēc ilgākas pauzes, sekoja Igaunijas pārstāve Reet Aus, tad visu gaidītā modes nama Narciss skate, un visa pasākuma beigās, gluži kā piparmētru lapiņa uz svaigas siera kūkas - Poustovit no Ukrainas. Bet tagad mazliet lēnāk par katru:

Zīmola QqqQqq kolekcijas nosaukums: "Galaktiskā dārzniecība"

Pirmās asociācijas ar kolekcijas nosaukumu bija samērā dīvainas, kā divi jēdzieni, kuriem nav savstarpēji vienotas vadlīnijas. Tomēr, dārzniecības klātbūtne, savādā ziņā, tomēr bija manāma: auduma printos un krāsu kombinācijās. Šīs kolekcijas auditorija ir jaunas meitenes, kurām ir slaidi augumi un brīvs, varbūt pat līdz galam nepārdomāts ģērbšanās stils. QqqQqq kolekcijas priekšmeti ir veidoti samērā nenopietni, tie izstaro vārdus "ērts" un "jautrs". Tādu sajūtu tie radīja.

Par kolekciju:
- Pasteļtoņi [lillā, rozā, sarkans, brūns, salātzaļš, oranžs, bēšs un balts];
- Jaunas legingu dizaina interpretācijas;
- Gari, apspīlēti topi ar īsām piedurknēm;
- Lāča [?] kosmonauta printi;
- Kupli vai ļoti apspīlēti svārki ar augsto vidukli;
- Šauras, lakotas jostas ap vidukli;
- Pārsvarā sintētiski audumi.

Patika: Modes skate notika dzīvās [pa pusei] mūzikas pavadījumā.

Reet Aus kolekcija.

Vienveidība un garlaicība. Nē, es nepārspīlēju. Vēl jo vairāk - skate ļoti atgādināja šī paša zīmola sniegumu iepriekšējā gadā. No dažāda džinsa auduma sloksnēm veidotas kleitas, svārki, šorti utt. utt. [utt!]. Neredzēju inovatīvas idejas, attīstību vai vismaz kādu interesantu aksesuāru izmantošanu. Tāpēc visu uzmanību koncentrēju uz ZOFA apaviem, kas neradīja vilšanās sajūtas. Ak, jā - nekādas izmaiņas nebija arī pašā "prezentācijā". Paspēju pat iemūžināt:

Jā, tādā puskrēslā norisinājās gandrīz visa Reet Aus skate. [Nezinu, kas tas bija. Mēģinājums nomaskēt brāķi? Tēlainības piešķiršanai?]
Un tikai pēdējais uznāciens bija pietiekami labi apgaismots, lai varētu sīkāk izpētīt apģērbu detaļas.

Par kolekciju:
- Neliels krāsu spektrs [zils, melns, balts, violets]
- 80% džinsa audums;
- Neapstrādātas vīles;
- Burzīts audums;
- Balonveidīgi svārki;
- Slīpeniski sašūtas auduma strēmeles;
- Šortiem un biksēm rāvējslēdzēja "rajonā" pogas izvietotas slīpeniski.

Nepatika: melns + zils džinss.

Modes nams Narciss, kolekcijas nosaukums: "Laika plīvuri"

Skaistas kleitas un gaisīgas blūzes, sievišķīgi un izsmalcināti. Šī nebija viena no tām kolekcijām, kura izstrāvo enerģiju, tomēr, visu skates laiku gaisā virmoja romantika un miera sajūta. Mana pirmā asociācija bija Odrija Hepberna elegantā kokteiļkleitā. Domāju, ka viņa šo skati izbaudītu pilnībā.
Tomēr, daudzi modeļi bija izteikti klasiski, neskatoties uz interesantu elementu izmantošanu. Šādi apģērbi piestāv emocionāli nobriedušai sievietei, kura augsti vērtē klasiskās vērtības un stabilitāti. Šeit nevajadzētu iedziļināties ekstravagances un savādības meklējumos.

Par kolekciju:
- Labas pāru krāsas [melna, krēmkrāsa, pelēka, zila];
- Bantes, lentes;
- Mīksti audumi;
- Dažāda dizaina kleitas [līdz ceļgaliem];
- Vertikāli sašūtas dažādu krāsu auduma loksnes;
- Auduma šorti [virs ceļgala];
- Šifona blūzes ar augstu apkakli.

Patika: Jauna clutch somas interpretācija. To forma ir garena [uz leju vērsta], plakana un augšpusē slēdzama ar klipšu slēdzi. Miksēti audumi, dažādas faktūras, ar sudrabotu spīdumu.

Poustovit - itāļu kino iedvesmota kolekcija

Poustovit kolekcija patīkami iepriecināja. Patika gandrīz viss, nespēju izsekot līdzi modelēm, kas straujā ritmā, mērķtiecīgi defilēja turp un atpakaļ. Iespējams, Latvijas auditorijai kolekcijā piedāvātie risinājumi nešķitīs gluži ģībšanas vērti, tomēr esmu pārliecināta, ka Parīzē vai Londonā Poustovit kolekcija radītu [rada?] satriecošu efektu. Vērojot skati paspēju pierakstīt pilnu lapu - tik daudz detaļu un interesantu elementu. Turklāt, šeit ikviens varēja ieraudzīt vismaz vienu look, kas atbilstu viņa gaumei.

Par kolekciju:
- Ļoti plaša krāsu izvēle [bēšs, brūns, krēmkrāsa, haki, gaiši rozā, tumši zils, pelēks, sarkans, laškrāsa, tirkīzzils];
- Rišas un mežģīnes [baltas un rozā];
- Printi uz kleitām, svārkiem un blūzēm;
- Kupli svārki [garums: zem ceļgaliem];
- Krekli ar īsām piedurknēm [atlocītām!];
- Svārku augšējā daļa ir krokota un mazliet atlocīta;
- Kleitas ar šķēlumiem, vizuāli līdzinās topa un svārku miksam, kas tīši izpildīts asimetriski [atstāti "tukši" laukumi, kas atkailina vēderu vai muguras daļu, vai arī gluži otrādi - tie ir aizpildīti ar citas krāsas audumu];
- Gari svārki [samērā caurspīdīgi];
- Krekls-kleita;
- Šorti ar priekšpusē izšūtām aplikācijām;
- Kupli svārki ar izteiksmīgu volānu, kas vizuāli svārkus sadala uz pusēm;
- Auduma vestes;
- Vertikāli izvietoti volāni [gan priekšpusē, gan mugurpusē];
- Divslāņu kleitas no plāna trikotāžas auduma;
- Jostas ap vidukli, vidēji platas;
- Masīvas kaklarotas ar platām, melnām lentēm.

Patika: Skate tika sadalīta 2 daļās, kas tika realizēts ar gaismas efektu un mūzikas maiņu. Otrajā daļā tika prezentētas garas kleitas ar atkailinātu plecu un muguras daļu.

Pēc pēdējās skates jutos ļoti nogurusi. Pārāk daudz informācijas, pārāk daudz iespaidu tik nelielam laika posmam. Tomēr - nolēmām palutināt sevi ar garšīgām lietām. Jā, tas vienmēr iedarbojas!

Nav komentāru: