piektdiena, 2010. gada 11. jūnijs

Real/Fake

Louis Vuitton droši vien ir pasaulē populārākais zīmols somu (un ne tikai) viltojumu ražošanas sfērā. Kurš gan mūsdienās nepazīst Vuitton monogrammu un printu!? Žēl tikai, ka pēdējos gados Louis Vuitton ir zaudējis savu ekskluzivitātes statusu, jo šķiet, ka katras trešās garāmgājējas rokās ir ieraugāms šī zīmola brūnais, krāsainais vai lakotais viltojums. Noteikti, ka pašas garāmgājējas arī ir pamanījušas savu viltojumu radiniekus, tomēr, tas neattur viņas nedz no somu valkāšanas, nedz no jaunu "Vuitton" iegādes. Un te man vienmēr rodas jautājums - kāpēc? Tāpēc, ka neizdara savu izvēli, lai būtu īpašnieces kaut kam "ekskluzīvam"? Tāpēc, ka vienkārši patīk dizains? Vai tāpēc, ka neviens patiesībā nezina - kā atšķirt īsto Louis Vuitton somu no viltojuma? Tad nu - lūk!
Ļoti noderīgs un informatīvs saits videojug piedāvā video, kura nosaukums neprasa sīkāku skaidrojumu: How To Spot A Fake Louis Vuitton Bag. Video var aplūkot šeit. Savukārt tiem, kam slinkums spiest šeit, 5 galvenie punkti:

1. Cena. Oriģinālās Louis Vuitton somas no 375$  līdz ~ 1895$
2. Monogramma (vārda un uzvārda pirmie burti). LV nekad nebūs nogriezts, respektīvi - LV vienmēr būs redzams pilnā apmērā. Piemēram:

Fake                                          Real

Tas viss tāpēc, ka šīs monogrammas un prints tiek veidots ar roku! Turklāt, īstai Louis Vuitton somai monogramma ir izvietota arī uz visām somas detaļām - rāvējslēdzējiem, dekoratīvajiem elementiem u.c.
3. Materiāls. Somu rokturi un dekoratīvās malas ir veidotas no īstas ādas - to krāsai jābūt gaiši bēšai. Savukārt, nogrieztās malas krāsa ir sarkana, bet šūšanai izmantoto diegu krāsa - dzeltena. Ar laiku (aptuveni 2 lietošanas nedēļas) āda paliek tumši brūna.
4. Vieta. Iegādāties iespējams tikai oficiālajos veikalos, internetā (piemēram - http://www.eluxury.com/).
5. Intuīcija. Var pievilt!

4 komentāri:

ginta_b teica...

hmmm...nu pirkt vajg lv veikalaa tad nu tas manupraat 1ais un galvenais....un vieniigais...par to aadu rokturiem, tas jau gan buus tik dazham somaam taa...

fl teica...

Peek-a-boo. Kur iegādāties - par to netiek diskutēts, tas man šķiet pašsaprotams - šī informācija vienkārši bija iekļauta video. Galvenais, kam pievērsu uzmanību ir vizuālās atšķiršanas pazīmes - monogramma, izmantotā āda, krāsas un diegi. Tās ir pazīmes, pēc kurām jebkurš var atšķirt īstu no neīstas. Nevis, lai iegādātos, bet, lai varētu vizuāli spriest par jebkuras LV somas autentiskumu.
Nesapratu par ādas rokturiem - kāpēc tikai dažām somām? Kas tieši?

ginta_b teica...

ai nee es jau negribeeju neko teikt lieki vai paarmetumaini ;) tu laikam tad vairaak par atpaziishanu vairaak uz ielas runaa nevis lai pirktu...sorry....veel jau pie paziimeem tas ka kraasainajai somai nekad divas vienadas krasas simbolinji nav blakus un rokturi viltotajaam meedz buut garaaki kaa iistajaam... par rokturiem es domaaju...man somai ir tumshi bruni adas rokturi, piemeram, par to es saku

fl teica...

Nu, ja - par to atšķiršanu, arī uz ielas vai kur citur. Viss ok!
Jā - krāsainie simboli arī ir šo pazīmju lokā.