ceturtdiena, 2010. gada 29. jūlijs

Mūza

Kad dzirdu kādu runājam par mūzu, manu acu priekšā vienmēr parādās konkrēts tēls. Šis tēls ir saistīts ar tādiem jēdzieniem kā sievišķīgums, izsmalcinātība, krāšņums, šarms, grācija un gaume. Šis tēls pieder sievietei, kuras vārdu Latvijā nu jau pazīst daudzi. Tā ir sieviete, kura ir pazīstama gan pateicoties saviem cītīgajam darbam medijos, gan pateicoties patiesai interesei par modi - burvīgā Maija Silova. Turklāt, Maija ir ļoti jauks cilvēks - sirsnīga, komunikabla, vienmēr smaidīga un atsaucīga.

Bieži vien dzirdu vai lasu viedokļus, kuru īss formulējums ir aptuveni šāds: "Maija Silova? Garlaicīgi. Viņa ģērbjas tā, ka izskatās daudz vecāka par saviem gadiem. Priekš kam? Un kurš šeit ir stils un gaume?".
To es nesaprotu. Kāpēc? Tāpēc, ka es nesaprotu Latvijā valdošo sajūsmu par "vintage" kleitiņām, ar mazām somiņām pāri plecam, krāsainām zeķbiksēm, filcētiem auskariem un mežģīņu žabo. Es nesaprotu vietējās daiļavas, kuras septembrī ietērpjas džinsās, kedās un valkā tās līdz pienāk jūnijs. Es nesaprotu kokvilnas topus bez lencēm, ar tāda paša auduma šortiem un novalkātām iešļūcenēm (no kurām rēgojas nagi ar nodrupušu nagu laku). Es nesaprotu pseido-mākslinieces ar milzīgām šallēm un tamborētām somām. Bet skaistu sievieti!?? Skaistu sievieti es saprotu, skaista sieviete spēj iedvesmot - skaista sieviete ir mūza.







Kura sieviete Latvijā iedvesmo jūs?

4 komentāri:

Anonīms teica...

Parakstos zem katra Tava vārda šajā ierakstā! :)

fl teica...

Paldies, Paula! Ļoti patīkami to dzirdēt (lasīt) :)

SMARAGDA BURVE teica...

Maija Silova šķiet tāda pārāk kopā salikta, glīti jau ir gan. (:
No Latvijas grūti pateikt, kas iedvesmo. Bet gan jau ir, tikai jāatrod.

fl teica...

Arī reālajā dzīvē (nevis tikai fotogrāfijās) viņas koptēls pilnīgi vienmēr ir pārdomāts un baudāms, kas, manuprāt, ir raksturīgi retai sievietei.

Un - paldies par komentāru!