otrdiena, 2010. gada 10. augusts

Beļģu printi

Dries Van Noten ir beļģu dizaineris, kura radošais stils un augstas kvalitātes izpildījums ir pazīstams visā pasaulē. Sākotnēji dizaineris darbojies slavenajā Antverpenes sešiniekā (Dries Van Noten, Walter Van Beirendonck, Ann Demeulemeester, Dirk Van Saene, Dirk Bikkembergs, Marina Yee), tikai pēc laika pievēršoties savam personīgajam biznesam.
Dries Van Noten filozofija ir vienkārša un tai nav raksturīgs uzspēlēts glamūrs. Visi dizainera radītie darbi ir radīti patērētājiem - tie ir izsmalcināti, gaumīgi un vienmēr "valkājami". Jūs noteikti neesat manījuši reklāmas un kārtīgas zīmola PR aktivitātes? Ne velti, Dries Van Noten ir pārliecināts, ka zīmols ir tas, ko par viņu "runā". Tieši tāpēc dizaineris nelabprāt reklamē un sadarbojas ar medijiem, Dries Van Noten zīmola popularitāti, galvenokārt, veido atsauksmes un atzinumi.
Centrālais elements Dries Van Noten radītajās kolekcijās ir printi - krāsaini, kontrastējoši, abstrakti vai ļoti precīzi. Šie printi man atgādina abstrakcionisma gleznas, kurās iespējams savienot tādas krāsas un līnijas, kuras reālajā dzīvē, šķiet ir pilnīgi nesaderīgas un neharmoniskas. Turklāt, daudzi apģērbi ir veidoti no 1 auduma gabala, saglabājot printa līnijas un kopību, t.i., negriežot audumu vairākās detaļās, lai pēc tam dažādas printa daļas savienotu "pareizajās vietās". Īsāk sakot -unikāli.






Kā redzams, printu audumi ļoti bieži tiek izmantoti tieši kleitu dizainā. Man ir bijusi patiesi unikāla iespēja - pārliecināties par augsto kvalitāti un printu funkcionalitāti, jo tie ir kombinējami ar visdažādākajiem aksesuāriem un nekad nav pievīluši + zīda audums ir ideālākais variants karstām vasaras dienām.

Zils + oranžs
Salātzaļš + rozā

3 komentāri:

ginta_b teica...

ljoti smuki, iipashi taa otraa kleita zilaa ar melnbaltu iekaaroju ko taadu rudenim...taa teikt kaa naglai uz galvas

Anonīms teica...

šādas kleitas ar printiem ir mana vājība, pašlaik meklējos pa secondhandiem un veikaliem šādas kleitas rudenīgās krāsās, lai var vilkt ar gariem zābakiem un biezām zeķubiksēm:)

Anonīms teica...

šādas kleitas ar printiem ir mana vājība, pašlaik meklējos pa secondhandiem un veikaliem šādas kleitas rudenīgās krāsās, lai var vilkt ar gariem zābakiem un biezām zeķubiksēm:)