pirmdiena, 2010. gada 9. augusts

Use your T-shirt

Laiks šodien kļuvis manāmi vēsāks, kas ir pretēji manai noskaņai šajā vakarā. Neskatoties uz to, neesmu devusies ārā, lai izbaudītu mierīgu un ziedošu dārzu, šūpuļtīklu un labu grāmatu. Esmu apņēmusies revidēt kādu mapi uz desktopa, kuru sagatavoju jau iepriekš un devu vārdu - Generation T.

Iespējams, Generation T tēma ir vairāk aktuāla amerikāņu fashion cienītājiem/eksperimentētājiem, jo gluži vienkārši - tiem mājās noteikti ir daudz vairāk izmantojamā materiāla, ap kuru koncentrējas visa Generation T ideja. Un šis materiāls ir...? Idejas? Protams, T-krekls.

Mazliet aizvirzoties no tēmas, T-krekls patiesi ir ģeniāls izgudrojums, jo, principā, tas ir kvadrāta formas auduma gabals, kurš parasti ir raksturojams arī kā unisex (der abiem dzimumiem) un unisize (respektīvi, tā plašumos var ietilpt visdažādākās ķermeņa aprises). T-krekli der un "piestāv", cik nu viņi var piestāvēt, jebkura tipa augumam, jo tie ir brīvi, bieži vien ļoti neuzkrītoši un, kam grūti nepiekrits - ļoti komfortabli. Arī standara izmaksas T-krekla izgatavošanai nav lielas. Vai nav ģeniāla prece patērētāju masām, kas, turklāt, ir vienmēr aktuāla?

Savukārt, Generation T apvienība piedāvā savādāku skatījumu. Viņi neveido interesantas T-kreklu apdrukas un dizainu, viņi vispār neveido neko jaunu. Jaunu no nulles. Generation T sniedz ļoti daudzas atbildes tiem, kuru skapjos ir sakrājušies daudzi novalkāti/nevajadzīgi/garlaicīgi/bezgaumīgi vai savādāk indivīdu neapmierinoši T-krekli. Ko ar tiem iesākt? Kur tos iespējams izmantot? Par to visu pastāstīs Generation T ilustrācijām un ideju bagātajā grāmatā - 108 ways to transform a T-shirt.


Kā jau vēstī krāsainais uzraksts - Click to look inside.

Šķiet, ka viss sen jau ir izgudrots? Iespējams. Tomēr, iespējams realizēt arī savdabīgu redzējumu lietās, kuras mums škiet jau kaut kur manītas un ļoti pazīstamas. Šķiet, ka izmantojot tādu materiālu kā T-krekli nav iespējams radīt neko kvalitatīvu un gaumīgu? Iespējams. Atkarīgs no cilvēka, kurš mēģina radīt. Un to pierāda iesūtītās fotogrāfijas, kurās Generation T idejas atbalstītāji izrāda savu interpretāciju par T-kreklu otrreizēju izmantošanu. Mani favorīti:




T-kreklu skulptūras



Printa veidošanas paņēmiens



Kaklasaites


Kaklarota


Viss vienkāršais ir ģeniāls, ne?

[Foto: Generation T]

Nav komentāru: